Day 72
Vrijdag 16 juli:
Vandaag zijn pap en ik gaan lopen. We kwamen in de stad bij de Jeruzalem Bazar uit. Hier heb ik een tweepersoons hangmat gekocht voor in Nederland. Ik zie mezelf al onder het afdak in de tuin in de hangmat liggen, ogen dicht en een muziekje van hier op mijn oren..
Bij Ready Tex raakte mijn geduld een beetje op (Ready Tex is de grootste souvenirswinkel van Paramaribo). Ten eerste is het de afgelopen dagen ontzettend warm, de zon steekt heel fel. Ten tweede was het abnormaal druk in de stad, zelfs ik had het zo nog niet gezien. En ten slotte was de cassiëre een klein beetje langzaam, terwijl de klant voor me de halve winkel op de balie had liggen. Kortom: het schoot niet op. Terwijl ik nog stond te wachten belde Ruben. Hij zat bij 't Vat en als we zin hadden konden we ook komen om te lunchen. Na een roekeloze taxirit van Henk, waren we daar wel aan toe. Anne Marijn vond het ook een goed idee, en is uiteindelijk met ons meegelopen. Tijdens de lunch kwam ik weer even tot rust. We hebben de trip van komend weekend eindelijk fatsoenlijk kunnen bespreken en de lunch werd een brunch. Anders gezegd: we zijn de hele middag op het terrasje gebleven om te kletsen. Mell voegde zich erbij en liet haar aankopen zien (ze was gaan shoppen). Toen Ruben gebeld werd dat zijn poetsvrouw klaar was thuis en opgehaald moest worden zijn we gesplitst. Pap en ik zijn nog langs de waterkant naar Fort Zeelandia gelopen. Op zondagochtend worden hier rondleidingen gegeven, maar omdat wij dit weekend weg zijn en hij het fort nog wel graag wilde zien heb ik mijn kennis van de vorige keer op hem los gelaten. We hadden alle tijd, want eenmaal bij het fort heeft het flink geregend.