Sanne89.reismee.nl

Day 70

Woensdag 14 juli:

‘Dag 1 met je pa.' Dat sms-je kreeg ik vanochtend van Cheryl. Dag 1 begon met ontbijt en een taxi naar de Paramaribo zoo. Officieel is dit een echte dierentuin, maar niet te vergelijken naar onze normen. Je gaat terug in de tijd waar een paar dieren in nog veel te kleine kooitjes zitten. Ruben had al gezegd dat hij er nooit naartoe zou gaan. Hij wil de dieren het liefst loslaten daar. Ik begreep waarom. Want op trip zie je de meeste dieren die hier opgesloten zitten, normaal in het wild. Voor pap was dit hier wel de eerste kennismaking met wat tropische dieren. Een dik uurtje later stonden we weer buiten.

Terug thuis hebben we twee pogingen gedaan tot pinnen. Dit bleven pogingen, aangezien de bank storing had. We hebben geluncht bij Zus en Zo. Zo hadden we direct de gelegenheid tot het tekenen voor een trip morgen. Pap wilde graag wat plantages gezien hebben. Morgen zullen we dan ook de Commewijne boottocht gaan doen. Dit is een dagtrip waarbij je eerst dolfijnen gaat spotten, een rondleiding krijgt door Ford Nieuw Amsterdam en vervolgens gaat lunchen. Ten slotte bezoeken we nog 2 andere plantages. Terwijl we bij Zus en Zo zaten belde Ruben. Hij had minder leuk nieuws: De Blanche Marie trip die voor dit weekend gepland was gaat niet meer door. Er is afgelopen maandag een eerste groep naartoe vertrokken. Toen bleek dat door zware regenval de weg onbegaanbaar is geworden heeft Larry direct met Ruben gebeld, en voorgesteld Dan Ta Bai ervoor in de plaats te doen. Na wat telefoontjes een halve dag geregel, is dus besloten dat we zaterdag tot en met maandag naar Dan Ta Bai zullen gaan. Na de lunch heb ik pap mee naar het ziekenhuis genomen. Hier heeft hij kennis gemaakt met Mara, de hoofdzusters en andere zusters op de afdeling. Ik heb hem een rondleiding gegeven en Mara de laatste meegenomen knuffels overhandigd. Volgens pap was het ziekenhuis hetzelfde als in Nederland, maar dan 50 jaar terug in de tijd..

Voordat we met Ruben zouden gaan uit eten heb ik de was even weggewerkt. Maar goed ook want er lag een flinke berg. Ruben was netjes op tijd, en heeft ons meegenomen naar ‘Shakers'. Tijdens het eten bleek dat het snel klikte tussen pap en Ruben. Ze hebben veel ‘Tori gepraat' (gebabbeld) en Ruben gaf toe dat ie schrok toen ie mijn vader zag. Ik lijk niet op hem en hij dacht dat pap iets Italiaans in zich had.