Sanne89.reismee.nl

Day 52

Maandag 21 juni 2010

23.00 uur

Vandaag een fijne stagedag gehad. Voor vandaag had ik dan ook een taxi besteld om alle spullen in een keer mee te kunnen nemen. Toen heb ik even een broodje gehaald en met Mara het weekend besproken.
Toen ben ik ijverig begonnen met sorteren. De spullen hebben uiteindelijk 3 bestemmingen gekregen: Wat echt goed bruikbaar was voor de afdeling schenk ik aan hen, daarnaast heb ik spulletjes uitgezocht voor een weeshuis en nog wat dingetjes voor Mara's nieuwe werkplek. Dit zal namelijk een kinderopvang zijn waar zij als manager gaat werken. (Zelf heeft ze hier stage gelopen gedurende haar opleiding als Sociaal Pedagoge. Alles zit nu netjes in dozen die ieder een andere kant opgaat.
Hierna heb ik Mara geholpen met schilderen, zij was afgelopen vrijdag namelijk begonnen met een prachtige muurschildering van het elfenbos. (Beetje te vergelijken met droomvlucht in de Efteling.) Veel op ‘kantoor' geweest dus. Het enige moment dat we van de afdeling af zijn geweest is om het depressieve meisje uit te zwaaien. Ja jullie lezen het goed, vandaag is ze naar huis gegaan. Nadat ze het nieuws had gehoord dat ze spoedig naar huis zou mogen als ze zo doorging is er ergens een knop omgegaan. Afgelopen weekend heeft ze blijkbaar alle dagelijkse verzorging zelf gedaan zonder ondersteuning van zusters. Toen we met haar en haar ouders meeliepen bleek echter dat ze zich weer laat hangen. Ze is een beetje gemakzuchtig, en probeert haar ouders héél graag uit. (In die zin dat ze zichzelf afhankelijk van hen maakt.) Haar ouders zijn goed toegesproken en weten wat hen te wachten staat, ik hoop dat het hen lukt consequent te blijven met haar. Want om eerlijk te zijn: Ik heb dan wel in het ZMOK onderwijs in een moeilijke klas stage gelopen, maar van alle kinderen die ik ken is zij het meest manipulatief... Een hele uitdaging dus!

Ook had ik vandaag mijn rugzak onder de mieren zitten, bah! Ik weet inmiddels dat ik het eng vind allerlei diertjes te zien krioelen... Liever op trip dan op stage!

Na stage ben ik een nieuwe rugzak gaan scoren voor op trip.. Ik had toch verteld dat van de mijn de rits was gesneuveld?

Nadat ik op skype ben geweest heb ik me bij meneer Tsjon laten zien. Deze stond samen met wat huisgenoten te koken en heeft ons een cursus gegeven in het klaarmaken van: ..... Ik heb ijverig meegeschreven en gekeken hoe het moest. Toen heb ik Cheryl gebeld of ze mee kwam eten en voor ik het wist zaten we daar met het gehele huis aan tafel te genieten. Ik zal het in Nederland ook eens proberen te maken!!

Na het etentje ben ik met Yaël en Anne-Marijn naar 't vat gegaan. Het was vanavond een of ander Frans feestthema en overal in de stad was er live muziek. Bij 't vat kwam ik een hoop bekende tegen en heb een gezellig avondje gehad. Jammer dat ik het niet later kon maken.....

Liefs, Sanne.