Day 23
20 mei 2010
7.11 uur
Wat gaat de tijd toch snel he. Het is al 20 mei, ik zit al bijna een maand hier. Vandaag plan ik een rustdag in. Ik ga niets meer doen, alleen op een terrasje zitten, genieten van het lekkere eten en dan weer terug naar huis. Ik heb het even nodig.
Op stage was het leuk eens een dag alleen mee te maken. Het was nog steeds rustig op de afdeling, dat maakte dat ik beter kennis heb kunnen maken met een aantal verpleegkundigen. Het zijn stuk voor stuk lieve mensen. De hoofdzuster, voedingsassistente, verpleegkundige in opleiding, de enige broeder op de afdeling (die er altijd zorg voor draagt dat de jongens na het baden genoeg gel in de haren hebben) en de meneer die altijd bloed komt prikken. Deze laatste heb ik geholpen met prikken, omdat een patientje enorm tegenstribbelde. Ook heb ik met het depressieve meisje gezeten om te eten. Ze is steeds sneller beledigd als we haar aansporen toch een hapje te nemen, een moeilijk patientje. Met haar ouders ben ik in gesprek gegaan, aardige mensen. 's- Middags hebben zij haar eten gegeven.
Met een verpleegkundige heb ik afgesproken dat ze mijn haren gaat invlechten. Dit heb ik al geroepen voordat ik zou vertrekken, veel stagiaires laten het op een gegeven moment doen. Omdat het hier te warm en te vroeg is om na het douchen te fohnen, hangt mijn haar heel slap. Dit lijkt me dus een goed alternatief. Verder heb ik mijn tijd besteed met socializen, schilderen en knutselen. (Ik ga de balie versieren.)
Na stage heb ik mijn kamer opgeruimd en ben even wat dingetjes gaan opzoeken in het internetcafe. Sommige zusters hebben namelijk gevraagd om ook Tom&Jerry te schilderen. De voedingsassistente vroeg of ik een spreekbeurt kon opzoeken voor haar zoontje. Dadelijk ga ik eten bij het pannenkoekenhuisje. Dan betaal ik de trip van komend weekend nog bij Ruben en zoek ik de rust van mijn kamertje op!
Liefs, Sanne.
alweer een maand daar, ja de tijd gaat snel!
je geniet goed!! en tsja die huisgenootjes!! niks van aantrekken, wat maakt hun namen nu uit, we kennen ze toch niet persoonlijk!! zeikerds heb je overal!!
fijn weekend!
Heey Sanne!
Ik heb vernomen dat je Amir (mijn vriend) tegen bent gekomen?? haha cool!
xx
ow btw, over die huisgenoten. Namen mogen niet op internet maar je leven zuur maken in Suriname mag wel???
Hey Sanne,
Wat vervelend zeg dat er niet naar jou geluisterd werd. Wat sneu, ik hoop dat de situatie nu weer een beetje te doen is bij jou thuis daar?
Al weer een maand in Surina jeetje wat gaat die tijd snel. Ik heb net even alle verhalen van de laatste tijd gelezen. Ik ben zelf namelijk een weekendje naar Noordwijk geweest naar een vriendin. Zij woont daar en het was gelukkig heel erg mooi weer hier. Dus ik heb heerlijk kunnen genieten van de zon en het strand.
Nou hoop snel weer wat verhalen te kunnen lezen.
Groetjes XX Wendy
ps je smsjes zijn allemaal aangekomen! Leuk om ook te kunnen smssen met jou
Ha die Sanne,
heb weer alles bijgelezen. Je maakt wat dingen mee zeg. De afdeling met wel gezellig uit zien nu je er zo hard gewerkt hebt.
Moet je ook de groetjes van Jules doen.
Hier is het nu behoorlijk warm. Heerlijk dat zonnetje.