Sanne89.reismee.nl

Day 17

Vrijdag 14 mei 2010

04.20 uur.

Eindelijk kon ik een beetje uitslapen: wordt je dan steevast om 6 uur wakker. Tot 9 uur ben ik blijven liggen, toen heb ik een gebakken eitje gemaakt. Toen heb ik Ruben gebeld om te informeren naar de Galibitoer. Hij stelde voor volgend weekend te gaan, dan was hijzelf namelijk toerleider. Ik vond dit een prima alternatief, zo kan ik ook meteen dit weekend met de vader van Mara mee!
Omdat ik alle verhalen van afgelopen week nog moest typen ben ik daar maar aan begonnen. Intussen liet pap Jimmy zien via de webcam. Voor degenen die het niet weten, Jimmy is het hondje van Anke. Hoewel we hem nog niet zo lang hebben, moet ik eerlijk bekennen dat ik hem misschien nog het meeste mis..

Om 15.30 uur had ik afgesproken met Dave. Hij had een prima plekje uitgezocht op het terrasje bij 't Vat (restaurantje waar veel studenten komen). 3 Uurtjes hebben we zitten vertellen, je kunt dus van me aannemen dat het gezellig was. Er is veel besproken, te veel om te onthouden eigenlijk. Om voor jullie even een beeld te schetsen waar ik mee omga: Hij is 28 en heeft een opleiding in de scheepvaart afgerond. Sinds januari heeft hij vast werk hier aan de kust en werkt hij om de maand. Hiervoor heeft hij de wereld afgereisd en zo nu en dan gewerkt daar. Zelf komt hij uit Dordrecht uit een (wat ik begrepen heb) groot gezin. Halverwege kwam ik Ruben weer tegen. (Eerst in het internetcafe, dan weer hier.) Hij heeft een tijdje bij ons gezeten en zei dat hij vanavond ook even zou langskomen naar La Caff, als ik me dan niet wist op te houden kon ik altijd even komen buurten.
Na 't Vat wist hij nog een mooie plek aan de waterkant waar ik nog niet van gehoord had, hier heeft ie me naartoe gebracht. Dit was een mooie plek hoor, had mijn fototoestel uit willen halen maar durfde niet zo goed de toerist uit te hangen! De Surinamerivier stroomt hier vrij hard, je kan langs de kade lopen en omdat het al wat schemerde brandde de lantaarns langs de oever..

Toen ik thuis mijn bord leeg had kwam ik er pas achter dat de rest van het huis zou gaan uit eten. Ik ben dus thuis gebleven en heb geprobeerd te slapen om er vanavond wat fit bij te staan in La Caff. Dit is niet gelukt, gelegen heb ik, geslapen niet. Hoewel ik vorige week vrij snel weer naar huis wilde, is het vanavond 3.30 uur geworden. Het was gezellig, met Mara altijd wel. Clint (haar schoonbroer en tevens DJ in La Caff) is altijd even vriendelijk en zal je laten merken dat ie je kent. Verder heb ik Niquillio leren kennen. Ik had hem vorige week al ontmoet, hij komt elke vrijdag met Clint mee en is hun buur. Het is een mafketel, maar heeft wel het beste met je voor. Mede door hem had ik het zo gezellig. La Caff is een plek waar Clint ook vrij veel house muziek draait, overal hier in Paramaribo trouwens. Omdat ik hier maar sommige liedjes van leuk vind, is het voor mij belangrijk welk gezelschap ik heb. Omdat het binnen in La Caff ontzettend benauwend is zijn we geregeld naar buiten gelopen. Daar trof ik Ruben, met hem heb ik een tijdje staan vertellen. Tegen een uur of 1 lopen de straatjes bij La Caff op vrijdagavond hartstikke vol, bijna niet voor te stellen. Dave zou ook nog komen maar juist door die drukte kun je bijna geen gezichten meer opmerken.

Toen Clint klaar was met draaien zijn we met 4-en naar KFC gereden, gek idee dat je met ‘de op een na grootste DJ' gelijk weggaat. Arjan oftewel DJ CAT, de vriend van Mara heeft hier de grootste reputatie. Je kunt hem vergelijken met de grote namen uit Nederland, denk aan DJ Tiesto, Arjan van Buuren etc. Mara's vriend zit echter nu bij jullie in het koude Nederland voor een cabaret toer van ‘Wesje'. (Te vergelijken met Raymann is laat..) Deze twee werken samen..

Ik ga nu gauw slapen, morgen om 14.30 uur wordt ik opgehaald door Mara's vader. Ik ga mee naar Brokopondo. Brokopondo is een district/gedeelte hier in Suriname, het schijnt een erg mooie plek te zijn. We gaan naar het ‘Annani-strand'. De enige rivier waar ze helder water hebben hier in Suriname. Ik overnacht in een hangmat, ben benieuwd!!

Liefs, Sanne.