Sanne89.reismee.nl

Day 53-55

Donderdag 24 juni 2010

10.00 uur

Poeh het is veels te laat, maar dat betekent wel dat ik druk ben en het gezellig heb. Ik ga weer 3 dagen in een verhaal doen, komt ie:

Dinsdag:

Het was raar de afdeling te groeten terwijl ons zorgenkindje weg was. Hoe zou ze het doen?
Vandaag op stage was het een dagje op kantoor, nauwelijks zijn we hiervan afgeweken. Mara is druk bezig geweest met de muurschildering en ik heb poging gedaan tot typen. Omdat we allebei een beetje een dipje hebben, met andere woorden moeite hebben gemotiveerd te werk te gaan hebben we maar samen geschilderd en verteld. Op de afdeling zelf hebben we wel wat afleiding geboden aan 2 meiden die net geopereerd waren, ze hadden veel pijn. Tijd voor een plan dus!
ook heb ik nog een interview gedaan met een hoofdzuster, dit heb ik vervolgens verwerkt in mijn verslag.

Na stage ben ik eerst naar Zus en Zo geweest voor wat informatie aan dagtrips. Met Yaël en Anne Marijn heb ik dit toen teruggekoppeld. Ik had een paar ideetjes en met hen wilde ik deze wel delen. Volgende week gaan we met ons drieën een officiële kookcursus volgen. Dit houd in dat je 2 hoofdgerechten en 2 snacks/toetjes uit mag kiezen en je met een professionele kok aan huis boodschappen doet en de gerechten klaarmaakt.
Ook zijn we even toe aan ontspanning. Je zou zeggen dat ik dit al 2 maanden lang heb, maar ik heb het over lichamelijke ontspanning. Morgen zal ik bellen naar ‘de Therme' te Paramaribo voor een Turkse behandeling: Zwembad, stoombad, scrub en massage. Julia van salsa gaat ook mee! Verder heb ik contact gehad met Ruben, voor dit weekend wil ik graag Berg en Dal/Brownsberg vastleggen. Ruben is echter een moeilijk figuur om mee in contact te komen! Vanavond na salsa gaan we eten, even wachten dus maar.

In de tussentijd heb ik een tevergeefse poging gedaan tot slapen, en ben toen maar naar salsa gegaan. Dit blijft leuk! Ik kijk nu al stiekem uit naar donderdagavond, als ik in Havanna kan gaan oefenen. Komende dinsdag moet ik trouwens ‘diplomadansen' voor een certificaat. Komen jullie kijken?

Na salsa belde Ruben in de laatste 5 minuten af, da's vervelend. Maargoed, ‘no spang' zoals de Surinamers zeggen. (‘No Spang' betekent: maak je niet druk, komt goed..) Met Julia ben ik dus mee geweest naar ‘Lee's Korean restaurant', zij had hier afgesproken en toen we aankwamen zat het gezelschap al aan tafel. We werden hartelijk ontvangen en mochten beide een gerecht kiezen. Maar Peter was echter zo onder de indruk van de draaischijf dat alleen het gerecht waar de lepel terecht kwam erbij besteld zou worden... het was wel gezellig en nadat we nog een drankje hebben gedronken bij 't vat ben ik door Amir naar huis gebracht. (Hem kwam ik daar toevallig tegen..)

Woensdag:

Op stage weer een dagje kantoor. Ik vind het een beetje vervelend dat ik mijn verslagen niet kan afronden omdat ik afhankelijk ben de hoofdzuster en Mara. Zij hebben informatie die ze me nog moeten verstrekken die in dit verslag verwerkt moet worden. Op zo'n momenten merk je het verschil tussen Nederland en Suriname goed. Het zijn twee uitersten waarbij in Nederland veel druk op mensen wordt uitgeoefend, en in Suriname totaal niet. Er is een gouden middenweg..... ‘No Spang...'

De laatste keer dat we bij de fysiotherapeute waren met het depressieve meisje, was er een andere patiënte aanwezig die normaal gesproken een toilettas met make-up bij zich heeft. In de tussentijd dat zij haar oefeningen doet mag de assistent fysiotherapie dan wat medewerkers opmaken. Toen wij daar waren, was ze de toilettas vergeten. Vandaag ging de telefoon: ‘Oproep aan Mara aan mij om wat informatie te vergaren bij fysiotherapie.' Ik ben mezelf al niet gewend met make-up, maar toen zij klaar was moest ik goed kijken. Geen zorgen, ik heb er foto's van, en ze zijn best mooi geworden al zeg ik het zelf..

Na stage ben ik terug naar Zus en zo geweest voor verdere informatie, ook heb ik de Therme vastgelegd voor maandagavond. We zullen met vieren gaan: Ik, Julie, Yaël en Anne Marijn.
Met Rudy heb ik gebeld om een afspraak te maken op bezoek te komen, hij heeft thuis een halve dierentuin en ik wil dat wel eens zien. Julia ook trouwens dus die gaat mee. Met de cocosman heb ik een afspraak gemaakt voor vrijdagochtend. De cocosman maakt van cocosnoten zelf sieraden en verkoopt deze op afspraak aan huis. Toen Ruben weer proberen te bereiken, drie kwartier later stond hij eindelijk op de stoep. We hebben risicoformulieren voor Berg en Dal ingevuld en betaalt. Omdat Julia en Irma er niet bij waren maar wel meegaan, kreeg ik de opdracht van Ruben om via mij de betaling te doen. Risicoformulieren en kwitanties kreeg ik in mijn handen gedrukt en even kreeg ik het gevoel alsof ik voor hem werkte.. Hij deed het echter omdat ik straks nog ga eten met de twee.

Om half vijf stond de taxi klaar, het was weer taxi nummer 2: Sergio. Stiekem vind ie me wel leuk om rond te rijden, elke keer als vanuit de Sommeldijckstraat een opdracht komt staat meneer voor de deur.. Ter ontspanning ging ik met Yaël naar de bioscoop: Shrek 4! Hier trof ik 2 gasten die ook salsadansen en met hen hebben we goed gelachen. Het was gezellig, leuke film en ik kwam ontspannen uit de bioscoop. Dit laatste is fijn omdat ik vanaf 6 uur vanochtend al de regelnicht uitgehangen had.
Op de terugweg zijn we Julia gaan ophalen en ben ik met haar gaan eten bij Zus en Zo. We hadden onze vaste ober, die vandaag iets minder vrolijk was. Door een ‘French Kiss' te bestellen vrolijkte hij wel op. (French Kiss is een soort quiche gevuld met franse brie en salade, erg lekker!) Het was moeilijk Irma te bereiken, maar het komt erop neer dat ze al een eetentje had met haar ouders. Haar zie ik morgen na stage. Oververmoeid, maar voldaan viel ik in slaap.

Zal ik nog even wat informatie geven over Berg en Dal/Brownsberg?

Berg en dal is een resort die bekend staat om 3 activiteiten, namelijk; hiking, kayakken en een kabelbaan waarmee je op 73 meter hoogte over het gehele natuurgebied gaat. Op Brownsberg zijn 3 grote watervallen te vinden die met een flinke klim te bereiken zijn. Dit staat me komend weekend te wachten!

Donderdag:

10.00 uur.

Ik was nog moe toen ik opstond, maar is vandaag mijn drukste dag. Vandaag ben ik alleen op stage. Dat geeft me de ruimte zo veel mogelijk af te maken aan verslaglegging en een plan voor te bereiden. Het was de bedoeling dat de twee meiden waar ik het over had dit zouden uitvoeren maar omdat zij vandaag naar huis gaan, maak ik er een ander maar blij mee. Ik heb opzet gemaakt voor ‘een dag vol afleiding'. Door middel van opdrachten en uitleg kunnen patiënten hun hele dag vullen met leuke dingen. Ik heb actieve en passieve opdrachten met elkaar afgewisseld en het toepasbaar gemaakt voor elke conditie waarin een patiënt zich kan bevinden. Straks voor ik wegga leg ik alles klaar op Mara's bureau en mag ze het morgen met een patiënt uitvoeren.

Verder is de was blijven liggen en heb ik hier kleren uit nodig om mee te nemen op trip. Normaal gesproken doe ik dit direct nadat ik van trip terug ben maar afgelopen zondag waren 3 andere huisgenootjes mij voor. Dat dus maar eerst straks na stage. Ook komen Ruben en Irma voor de laatste dingen van Berg en Dal. Dan is ook nog voetbal kijken bij 't Vat (15.30 uur), maar ik denk dat ik pas na de tweede helft ga. Me alle respect, maar die Hollanders komen toch pas na 45 minuten in vorm en dat geeft mij de gelegenheid wat te slapen. Vanavond heb ik Zouk-les en daarna gaan we met een groepje eten. Dit is goed, want zo kan ik mij niet weer verslapen! Vanavond laat is Havanna salsa namelijk...

Wendy

Hey Sanne,
Ja late reactie, maar ik heb het zo druk gehad dat ik een paar keer geen tijd had om je verhalen te lezen. En je weet ik lees alles trouw maar haal het soms op een later moment in. Zo te lezen heb jij het ook vreselijk druk gehad.
Lekker meid dat je zoveel leuke dingen doet daar en zo geniet.
Hier is het vreselijk warm maar dat zul je vast al gehoord hebben. Pff... Dit is echt geen weer voor een Nederlander in mijn ogen... Dus ik snap echt niet hoe jij de warmte daar vol houd want bij jou zal het nog wel erger zijn.
Meid geniet vooral van de tijd die je daar nog hebt!!!
Gr dikke kus Wendy