Day 77
Woensdag 21 juli:
Vandaag staat een dag vol voorbereiding op het programma. Vanavond zijn 50 mensen uitgenodigd voor een afscheids-BBQ van Julia, Mireille en ikzelf. Pap had dus een dagje voor zichzelf. Om half 11 kwamen Ruben en Ewald me halen. We hebben Juul opgepikt en zijn toen met ons 4-en inkopen gaan doen. En ingekocht hadden we, de auto van Ruben zat vol. Toen hij ons bij Julia terug afzette is hijzelf weggegaan om wat ander werk te kunnen doen. Ewald niet, hij zou ons tot en met vanavond helpen met koken. Toen ik wilde beginnen met koken, Ewald aan een drankje begon en Julia zat te dubben over de lunch viel haar nog wat op. Ik zag weer wat bleekjes, en ik moest toegeven dat ik wéér last had van migraine. Ze hebben me naar huis gestuurd om even te rusten. Dat heb ik dan ook maar braaf gedaan. Na een uurtje slaap heb ik al mijn spullen gepakt en ben weer richting Julia gegaan. Het grootste gedeelte was toen inmiddels al klaar. Ik heb me wel nog nuttig gemaakt door de groente voor de BBQ te maken en met Mireille (die inmiddels ook gearriveerd was) wat spullen aan de kant te zetten en dus ruimte te creëren. Ik heb met Ewald geknuffeld, Julia's kleren uitgekozen en toen gedoucht. Voor we het in de gaten hadden kwamen de gasten al en stond ik achter de wok frietjes te bakken. Van de 50 uitgenodigde gasten zijn er in totaal zo'n 38 geweest. Het eten ging snel op en de sfeer was gezellig. Ondanks dat ik zaterdag pas wegga, zag ik een hoop mensen vandaag voor de laatste keer. Hen heb ik een extra knuffel gegeven en wat gegevens van hen opgeslagen. Terwijl de meeste mensen met een vol buikje richting huiswaarts gingen, hadden Julia en ik eindelijk even tijd om te rusten en wat te eten. Mireille heeft al een beetje opgeruimd, en een poging gedaan tot zoukdansen. Ze is uiteindelijk nog doorgegaan naar discotheek ‘Milenium', om voor de laatste keer met de voetjes van de vloer te gaan. Zij gaat morgen naar huis, maar zal ik in Nederland waarschijnlijk wel weer zien.
Om twee uur in de nacht waren de meeste mensen naar huis, en is Julia haar koffer verder gaan inpakken. Een uurtje later hadden Ditriech (de chauffeur) en ik de rest opgeruimd en was Juul bijna klaar met haar koffer. Ik en Ditriech hebben nog wat spulletjes uitgezocht die Juul hier zou laten. Ik heb haar laatste was opgevouwen en in haar tas gedaan. Het gaf zo'n gek idee dat ze de volgende dag in New York city zou zitten! Ze gaat namelijk direct na deze stageperiode 3 dagen naar New York op bezoek bij een vriendin. Vanuit New York vliegt ze naar Mexico, waar ze haar vriend weer zal zien en met hem nog 2 weken vakantie zal hebben. En zo zitten drie maanden er sneller dan verwacht op. Het deed me pijn om haar gedag te zeggen. Hier in Suriname is ze toch wel mijn beste maatje geworden..
No spang, ik zie haar in Nederland wel weer.